oldalak

2024. október 16., szerda

Könyvek az elmúlt egy évből 2. rész


Kiss Edina: Szólamok a szívkamrából

Kiss Edina mesteri hozzáértéssel játszik szívünk billentyűin és lelkünk húrjain. Novellái szépségesek, finomak, tele vannak érzelemmel, szeretettel, olykor fájdalommal, szomorúsàggal, akárcsak az élet.

Talán ezért is érezhető az, hogy otthon vagyunk ezekben az írásokban, felcsendül fejünkben egy-egy emlék, egy-egy dallam, mert talán mi is éreztük már azt, mi is vágytunk már arra, a mi álmaink bukkannak fel egy váratlan pillanatban.

Edina novellái gyógyírt adnak, ha magányos vagy, ha szomorú vagy,ha elfáradtál és szükséged van valami meleg, finom, puhaságra. 

Segítenek, ha szeretnél elmerülni régi emlékekben, felidézni boldogságot és örömöket.

Ha pedig boldog vagy, akkor együtt szárnyalhatsz a novellákkal, a szólamokkal, melyek nem hagynak hidegen és érintetlenül.


Bencsik Gábor: Mari története

Mari egy egyszerű, falusi asszony. Fiumében találkozunk vele, ahol két gyermekével készül hajóra szállni, hogy kiutazzanak az Amerikában lévő férjéhez, akivel Mari ott kezdett új életet. Az utazást először egy betegség akadályozza meg, aztán a háború miatt nem tudnak utazni. Mari kénytelen a szüleihez visszautazni, ahol rideg anyja nem fogadja kitörő örömmel.

Marinak egy cél lebeg a szeme előtt, mégpedig az, hogy ő és két gyermeke minden körülmények között együttmaradjanak.

Kalandos éveket élnek ők hárman a háború alatt és után. Marinak nincs könnyű élete, egy jóravaló, tisztességes asszony, akinek elsők a gyermekei, de néha olyan jólesne neki egy kis szeretet.

Nagyon szépen, olvasmányosan megírt könyv, a nehézségek ellenére jó volt Mari életének a közeli szemlélője lenni.

Nagyon ajánlom, ha egy jó könyvre vágytok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése