2024. szeptember 20., péntek

Könyvek az elmúlt évből 1. rész

Néhány bejegyzésen keresztül az elmúlt egy év olvasmányaiból szemezgetek röviden, a blog instagram oldalának bejegyzéseit használva segítségnek, illetve emlékeztetőül.

Jodie Picoult - Jennifer Finney Boylan: Bódító méz 


Fantasztikus könyv a maga nemében, Jodi témaválasztása bravúros, mint mindig. A történetvezetés remek és kellően feszült volt, ahol kellett. Egy családi lélektani dráma, egy szép szerelem története, kiváló karakterekkel.

Nekem kicsit sok volt benne a méhekről, úgy éreztem, hogy ilyenkor megakad a történet lendülete, kizökkenek a könyv hangulatából, de értékelem a szerző kutatómunkáját, mert amúgy sok érdekeset tudtam meg.

Bár mindenre választ kapunk a történet végén, mégis elmaradt nálam a nagy „hűha” érzés, de azért egy nagyszerű, feszült, érzékenyítő emlékezetes olvasmányélmény marad.

Mindig érdekesnek tartom a közösen írt könyveket és kíváncsi vagyok, kinek mennyi része volt benne.

Suzanne Redfearn: Hadley és Grace

A szerzőtől két éve olvastam az Egyetlen szempillantás alatt című könyvét, ezért természetesen kikölcsönöztem a könyvtárból ezt is, amikor megláttam.

A Hadley és Grace egy nagyon izgalmas történet, középpontjában két nő áll, akiket véletlenül egymás mellé sodort az élet és az, hogy ugyanazt a férfit gyűlölik.

A két nő összesen három gyerekkel menekülni kényszerül, ekkor egy izgalmas road movie-vá válik a történet, amit lehetetlen letenni.

Sikerül-e a két nőnek közel kerülni egymáshoz a bajban, segíteni egymásnak, mint anya az anyának, nő a nőnek?

Megmenekülnek-e a gyűlölt és rettegett férfitól, sikerül-e rendezni az életüket?

Érzelmekkel, izgalmakkal és kalandokkal teli történet, nagyon szerettem a szerző ezt a könyvét is.


Belinda Alexandra: A postamesternő

Ez a könyv egy olyan élményt adott, amit nem minden könyv tud. Volt egy pont, amikor már nagy önuralomra volt szükségem, hogy ne lapozzak a könyv végére, ugyanis alig bírtam a feszültséget. :D
Rebecca, nem hétköznapi körülmények folytán lett postamesternő, és ki is lóg a kisváros miliőjéből, ahol elfoglalta ezt a posztot.
Rebecca szép és okos nő, megjelenése felpezsdíti a kisváros életét. Mind a férfiak, mind a nők felfedezni való újdonságot látnak a megjelenésében és természetesen pletykaalapot is szolgáltat az új postamesternő. 

Ám az események nem állnak meg ezen a szinten. 

Nagyon izgalmas és letehetetlen történet a háború utáni évekből. Amikor a nők életcéljának a férjhez menést és gyerekszülést tartották a férfiak és a társadalom. 
Rebecca mély sebekkel a lelkében és súlyos titokkal az életében próbált új életet kezdeni a tengerparti kisvárosban, ami az első pillanatban sem volt idillikus, de később igazi feszültségekkel telt meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése